Pigwa jest owocem zawierającym bogactwo cennych wartości odżywczych. W wielu przypadkach
lepiej jednak sięgnąć po nasiona pigwy niż słodko-kwaśny owoc. Dowiedz się, na co wpływają nasiona pigwy!
Pigwa nie tylko na przeziębienie Pigwa jest owocem zawierającym dużą dawkę witaminy C, z tego
względu stosowana jest często przy przeziębieniach i grypie. Jednak to nie jedyne jej właściwości.
Nie należy zapominać o równie cennych pestkach tego owocu. Powodów jest kila: nasiona pigwy
wpływają łagodząco na układ pokarmowy, zwalczają niestrawność i zgagę, wspomagają leczenie
refluksu, nieżytu żołądka i jelit, przeciwdziałają i leczą stany zapalne błony śluzowej przewodu
pokarmowego, zapobiegają wzdęciom. Z nasion pigwy możemy przygotować nalewkę, która
wykazuje wszystkie właściwości lecznicze.
http://bonavita.pl/nasiona-pigwy-cenniejsze-niz-caly-owoc
0 komentarze:
Prześlij komentarz